Hvordan utjevne asymmetri i ansiktet ditt ved hjelp av Ansiktsyoga!

ansiktsløft ansiktsyogaglede ansiktsyogainstruktør ansiktsyogakurs ansiktsyogalærer ansiktsyogamedmaja ansiktsyogaportalen antiage asymmetrisk asymmetrisk ansikt bergen face in place faceyoga gode vaner naturlig hudpleie naturlig oppstramming naturligoppstramming oslo stavanger symetrisk ansikt tromsø trondheim ungdommelig glød Feb 23, 2021
 

Prøv Ansiktsyoga i alle norske byer: Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø.

Visste du at egenskapene til din høyre hjernehalvdel, som har med det emosjonelle å gjøre, kommer til uttrykk på den vestre delen av ansiktet ditt? Og at den venstre hjernehalvdelen som har med det logiske å gjøre, kommer til uttrykk på din venstre side av ansiktet ditt?

Symmetri og asymmetri er et spennende tema. Les mer om hva som er de vanligste årsakene til asymmetri og hva du kan gjøre med det på en naturlig måte.

 

HVA KAN VÆRE ÅRSAKEN TIL ASYMMETRI I ANSIKTET DITT?

Det finnes mange årsaker til at asymmetri i ansiktet oppstår. For eksempel spiller genene dine en stor rolle.

Solskader

Vi er jo alle eksponert for solen og ettersom vi blir eldre blir det også mer synlig i ansiktet og huden din. Det kan være solskader, pigmentflekker og føflekker ol. Og som regel klarer man ikke å “sol-eksponere” seg jevnt, selv om man bruker solkrem. Derfor kan gamle solskader vise seg på kun ene siden eller bare på noen mindre deler av ansiktet ditt, og dermed skape asymmetri.

Tannlegebesøk

Besøk hos tannlegen kan forstekre eller skape assymetri i ansiktet ditt. Det å trekke ut en tann kan faktisk påvirke ansiktsmusklene dine, og dermed hvordan du ser ut. Også å få satt inn tannbruer, tann-kroner og gebiss kan påvirke ansiktet ditt. Ikke minst måten du tygger på kan hjelpe til å skape mer asymmetri. Om du for eksempel bare tygger på høyre side så vil kjevemusklaturen på høyre side få mest “trening”, og det vises også på utsiden. Men vær så snill å ikke stopp å gå til tannlegen!

Aldringstegn

Aldringstegnene dine kan være med å forsterke inntrykket av assymetri. Jo eldre du blir jo mer synlig blir asymmetrien din. Og dette er jo en helt naturlig del av det å eldes. Selv om beinstrukturen din slutter å vokse når du er i puberteten, så fortsetter brusket ditt å vokse. Og det er derfor nesen og ørene ofte kan virke som mer synlig ettersom man blir eldre.

Skader og sykdommer

Det er mange som opplever å få sykdommer som gjør at ansiktet blir asymmetrisk slik som nakkeskader, skjevheter i holdning apparatet ditt, hjerneslag og Bells parese. Min ansiktsyogalærer utviklet faktisk ansiktsyoga etter å ha vært med i en bilkollisjon. Hun ble skjev i både holdningsapparatet og i ansiktet. Hun brukte prinsippene fra yoga over til ansiktsmusklene sine og hun klarte å jevne ut asymmetri ved å trene og stramme opp ansiktsmusklene sine.

Hvordan du sover om natta - altså dine sovevaner

Vi bruker ca. 7-8 timer på å sove hver dag. Og hvis du ligger på høyre side gjennom hele natta hver natt, uke etter uke, så er det klart at det kan skape asymmetri i ansiktet ditt. Det er også ganske logisk at når ansiktet ditt belastes, "trykkes" og klemmes på samme sted, så vil det skape synlige spor som linjer og unødvendige rynker. Ps. jeg kommer med et supertips når det gjelder en helt fantastisk hodepute på slutten i dette innlegget ;)

 

HVA ER MEST ATTRAKTIVT AV SYMMETRISKE ELLER ASYMMETRISKE ANSIKTER?

Smaken er som baken, den er delt! Slik jeg oppfatter det så er vi mennesker skapt for å ikke passe inn i en og samme form. Det er våre ulikheter og forskjeller som skaper et helt unikt og fantastisk mangfold blant oss. Akkurat sånn som naturen viser oss mangfold. Tenk om alle hadde vært helt like i både fasong og utseende? Tenk hvor kjedelig det hadde vært? 

Og hvem er det som kan bestemme å si at noe er vakrere enn andre? Fra mitt ståsted så er vi alle vakre! Historisk sett så er nok et av idealene å være matematisk symmetrisk. Det høres fint ut når man kan beregne om noe er symmetrisk og ikke. Og det finnes for eksempel modeller og skuespillere som i høy grad er symmetriske. Sånn som Denzel Washington og Scarlett Johanson. Så helt umulig er det ikke. 

Men jeg er ikke alltid enig i det ensidige skjønnhetsidealet som vi blir bombandert med, fordi den kan skape unødvendig stress og tanker og skape et negativt selvbilde hos mange. Spesielt når det gjelder ungdommer. Jeg kjenner at jeg girer meg opp å blir irritert på at det er så mange som lider under dårlig selvbilde og dårlig selvtillit på grunn av det urealistiske skjønnhetsidealet som preger mediene våre i stor grad. 

 

Du er bra nok akkurat som du er!

Men heldigvis så er det mange gode aktører som er med på å vise oss at mangfold i både former og fasonger. Du er deg og du er både bra nok og perfekt akkurat som du er! Det kan jeg ikke få sagt nok ganger kjenner jeg! Etter min oppfatning så er vi mennesker perfekte i det uperfekte. Altså at det uperfekte er det perfekte. Det er viktig for meg å poengtere, at når jeg snakker om asymmetri i denne teksten, så er ikke det noe  som sier noe om hvor fin, bra og vakker du er eller føler deg. For det er det DU som bestemmer over! Jeg skriver denne teksten for å fortelle og vise deg at det er mange enkle ting du kan gjøre selv for å ikke bli mer asymmetrisk, hvis du har lyst til det da ;)

 

HVOR ASYMMETRISK/SYMMETRISK ER DU I ANSIKTET DITT?

Som oftes så vil du oppdage at høyre og venstre side av ansiktet ditt faktisk er forskjellige. Og det er flere måter å finne ut mer om dette på. Du kan velge mellom å gjøre det manuelt eller digitalt. Og dette er kun ment som en måte å utforske deg selv og ansiktet ditt på altså ;)

 

1- MANUELT

Finn frem et speil å studere ansiktet ditt. Start med pannen og “skann” deg nedover. Sammenlign høyre og venstre side:

 • Hvordan er øyebrynene dine? er den ene høyere enn den andre?
 • Har øynene dine samme størrelse? Eller er det ene litt åpnere enn det andre?
 • Er nesen din rett? Er nesen lik på begge sider?
 • Ta en kikk på kinnbeina dine mens du har nøytral munn. Er de like eller er den ene litt fyldigere enn den andre? Så kan du smile å se om kinnbeina jevner seg ut mer når de er aktiverte. Er de mere like nå?
 • Se på munnen din mens du er i en nøytral stilling. Er munnvikene dine like eller er en høyere opp enn den andre?
 • Nå kan du smile sånn som du gjør til vanlig. Hvordan står det til med munnvikene dine da?
 • Se på haken og kjeven din. Er den ene bredere enn den andre? 

Du kan også bruke et speil som du plasserer i midten av ansiktet ditt og se på speilbildet ditt. det er ganske artig det også. 

 

2- DIGITALT 

Det finnes mange apper du kan bruke for å se om du er symmetrisk eller asymmetrisk. Ikke minst kan du se hvordan du ville sett ut dersom du var helt symmetrisk. Da setter man sammen et bilde som er satt sammen av to høyresider av ansiktet ditt, og et bilde som er satt sammen av to venstresider av ansiktet ditt. 

Og det kan jo hende at du ikke blir like imponert over resultatet som du kanskje trodde på forhånd! Jeg har testet ut appen Symmetry (Ansiktssymmetri på norsk) fordi den er gratis. Det finne en som heter SymFace, men den må du betale for. 

Under kan du se bilde av meg hvor du ser to høyresider av ansiktet mitt og to venstresider av ansiktet mitt. Og det er jo ganske stor forskjell på ansiktsuttrykket. 

Det er jo mest for å gøy at jeg har testet dette ut. Men det er også interessant å se på hvordan ansiktet mitt har forandret seg etter jeg begynte med ansiktsyoga. 

 

HVA ER FORSKJELLEN PÅ HØYRE OG VENSTRE SIDE AV ANSIKTET DITT?

Heldigvis så trenger vi begge hjernehalvdelene våre og de er gode på ulike ting. Og du må kanskje ha “tunga rett i munnen” for å få med deg det jeg skriver nå.

 Høyre hjernehalvdel beskrives ofte som den kreative og den emosjonelle siden. Og det er den siden som påvirker musikk/rytme, visualisering, forståelse av bilder, rom og retningssans, intuisjon og det spontane. Men det som er litt artig er at den høyre hjernehalvdelen også styrer kroppens venstre side. Altså kan venstre side av ansiktet ditt reflektere den høyre hjernehalvdelens kvaliteter og egenskaper. 

Venstre hjernehalvdel beskrives ofte som den logiske og rasjonelle siden. Og det er venstre hjernehalvdel som har med språket, det å kunne skrive, lese og snakke å gjøre, logisk tenkning, håndtering av detaljer, tallforståelse, følge instrukser og regler. Ikke minst den hjernehalvdelen som oppfatter det som har med tid å gjøre. Men det er disse kvalitetene som muligens gjenspeiler seg når du slår sammen to venstresider av ansiktet ditt.

Dette er jo veldig spennende! Og kanskje litt forvirrende...Bare for å oppsummere, hvis du for eksempel bruker appen Symmetry eller SymFace, så kan du sammenligne de to ulike ansiktsuttrykkene som du får. Hva ser du? Er sammenslåingen av to venstresider mer feminint enn sammenslåingen av dine to høyresiden? Synes du de ulike hjernehalvdelene gjenspeiles i ansiktsuttrykkene du får når du bruker appen? 

 

KAN ANSIKTSYOGA HJELPE DEG Å FÅ ET MER SYMMETRISK ANSIKTSUTTRYKK?

Ansiktsyoga kan faktisk hjelpe deg med å få et mer symmetrisk ansiktsuttrykk. For å være ærlig så har jeg ikke tenkt så mye over at ansiktsyoga faktisk har hjulpet meg til å faktisk bli litt mer symmetrisk i ansiktet mitt før akkurat nå. Jeg ser det jo helt tydelig nå som jeg sammenligner bilder av meg selv fra før jeg begynte med ansiktsyoga og nå. 

Men det er egentlig ganske logisk, fordi når jeg gjør ansiktsyoga så aktiverer jeg og trener ansiktsmusklene mine på begge sider likt. Og det kan være en årsak til at musklene på begge sidene jevnes ut. Og dermed blir forskjellen mellom høyre og venstre side av ansiktet mere likt. Så ansiktsyoga på generell basis kan hjelpe deg med å få et mer symmetrisk uttrykk på en naturlig måte. Bildet under er helt normale bilder av meg. 

 

HVORDAN UTJEVNE ASYMMETRI I ANSIKTET DITT MED ANSIKTSYOGA!

Det er et hav med ulike tilbud for deg som ønsker å skape mer symmetri i ansiktet ditt. Du har fillers, botox, implantater, silikon, neseoperasjon osv. Men dette er ganske kostbare tiltak. Men det finnes også noen enkle og billige grep du kan gjøre selv:

 • Bruke solkrem
 • Drikke nok vann
 • Ta godt vare på å vedlikeholde fuktigheten i huden din
 • Tygge på begge sider
 • Bytte sovestilling jevnlig evnt. finne en god hodepute som gjør at det blir mindre belastning/trykk på ansiktet ditt. 
 • Ha en god kroppsholdning
 • Slutte å røyke
 • Gjøre ansiktsyoga

Face in Place + Ansiktsyoga = super match 💝

Ansiktsyoga kan definitivt hjelpe deg meg å utjevne asymmetri som er grunnet i muskulære årsaker. Om du ønsker å starte med ANSIKTSYOGA, så kan PRØVE ANSIKTSYOGAPORTALEN I 30 DAGER NÅ!

Hvis du har lyst å gjøre noe med hodeputesituasjonen din, så kan jeg virkelig anbefale hodeputen Face in Place. Den er veldig behagelig, og er designet sånn at du ikke får mindre belastning på ansiktet ditt når du ligger på siden. Spesielt i forhold til vanlige hodeputer. Og som sertifisert ansiktsyogalærer så vet jeg alt om hvordan vanene dine er med på å lage masse unødvendige rynker og linjer i ansiktet ditt. Og om du for eksempel trener ansiktsyoga og skifter hodepute, ja da gjør du en endring som vil bli synlig i ansiktet ditt i hvertfall ;) 

Prøv ansiktsyoga i 30 dager nå!

 

Ansiktsyogaklem fra Maja! 

Kilder:

Fakta om hjernen: https://www.lhl.no/lhl-hjerneslag/fakta-om-hjerneslag/fakta-om-hjernen/

Hvordan “Si hei til en yngre deg!” på en 100% NATURLIG måte uten plastisk kirurgi, fillers eller botox!

Få et fantastisk løft i hverdagen ved hjelp av ansiktsyoga & selfcare 💖

JA! JEG VIL PRØVE ANSIKTSYOGA NÅ!